söndag 12 februari 2017

GAMMAL LAMPA MED PRISMOREn titt utifrån förstukvisten in genom pardörren till hallen - en ny (fast gammal) lampa är på plats :)HALLAMPA

Det pågår projekt lite här och där i mitt hus just nu. Dotterns rum/hall håller på att renoveras vilket tagit sin tid eftersom vi haft så mycket annat att pyssla med. Vi bestämde oss nämligen för att renovera hennes badrum samtidigt och jisses så många material- och inredningsval att göra där. Och det gåååår ju liksom inte att ångra sig efteråt för oj vad dyrt det är att renovera badrum! Nu är i alla fall alla valen gjorda och det kommer att bli k.a.n.o.n, klassiskt och stilrent men med en lite lantlig touch :) Det mesta av badrumsjobbet kommer vi dock att leja bort till hantverkare.

Men bloggerskan har också projekt "hallrenovering" i tankarna och där har jag iiiinte riktigt landat hur allt ska bli ännu. Men jag har i alla fall hittat en fin lampa som jag hängt upp. 

Foton aka privat.

En gammal lampa med glasklot och prismor - jag tycker den platsar fint i mitt gamla hus från 1927, eller vad tycker ni? Här i hallen håller maken på att klä in taket med brädor och sedan ska nya foder och lister monteras, bilder på det finns på insta. Och efter det ska vårt såååå praktiska - men såååå fula kapprum få sig en makeover också. Men där är jag och maken iiiinte riktigt överens ännu - men jag har bestämt mig för att mitt ord vinner, haha :)

Tjing aka8 kommentarer:

 1. Ja den lampan passar jättefint in hos er. Roligt att få nytt och fint. Jag har smårenoverat dvs. målat lister, dörrfoder och panelen i hallen. Har slipat och bättrat på köksluckorna också. Det slits i ett välanvänt kök. Kraaaam och ha en toppen vecka / Pia

  SvaraRadera
 2. Så himla kul att renovera , åtminstone när det är klart, hihi...skulle behöva renoveras här på vissa ställen också, men jag väntar i första hand på ett inglasat uterum !!...ser att vi har samma väggljusstake...den på väggen med spegel har jag också ;)
  Ha en fin vecka !!
  Kramis bia

  SvaraRadera
 3. Lampan är jättefin och passar så bra hos er! Så skönt att ni gjort alla val inför badrumsrenoveringen. Det är alltid så mycket att välja på och man vill ju inte ångra sig sen heller. Vi behöver också renovera våra badrum, men har inte riktigt tagit sats än. Kanske till hösten!
  Ha det gott i veckan!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 4. När man har hus blir det aldrig stilla på renoveringsfronten och har man bott länge då är man nog inne på andra omgången, man ändrar sig liksom vart tiden går och man blir äldre och får nya levnadssituationer. Vissa saker är det svårt att ändra på så där lätt. Känner jag dig rätt så har du nog valt rätt även denna gången. De där gamla lamporna med prismor är fina, så många olika det finns. Skaparglädjen var det inget fel på förr heller. Har en till kolonin jag med hoppas de passar när vi kommer så långt.
  Ha nu en fin och skön vecka med sol och lite vårkänsla åxåx. Det finns här idag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Så mycket energi ni har och så många projekt på gång! Lampan blir jättefin som hallampa, så vackra saker det gjordes förr!
  Är övertygad om att du vinner när det gäller kapprummet!
  Ha det fint!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 6. Så roligt med alla nya planer! Ni har ett hus i ständig förvandling...
  Lampan är bara så fin. Jag hajade till när jag såg en i liknande design på det stora varuhuset, dock fattades pricken över i:et, prismorna!

  En fin hjärtedag önskar jag dig!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 7. Åh, vilken vacker lampa! Den passar perfekt i ert vackra mysiga hem! Jo, men visst kommer du väl få sista ordet om kapprummet!? ;) ;) =)
  Kram/maria

  SvaraRadera
 8. Mysig lampa, är också just nu inne på lampor.... Tror att du vinner duellen om kapprummet.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera